Vakantie

Vakantie blues…….

Vandaag is het 21 September en het is een prachtige dag. Is het daarom dat ik vanochtend aan onze heerlijke vakantie in Dalmatië moest terug denken met een soort van heimwee…….. En dat terwijl ik met Spot, onze Dalmatiër, in mijn winterjas tussen de weilanden en bomen in herfstkleuren door wandelde? De prachtige lucht, bijna geen wind en totale rust. Alleen ik en mijn hond. Dit werkt bij mij altijd als een soort meditatie alle gedachten verdwijnen en ik ga een soort gemoedstoestand in waar ik rustig van wordt. Als ik zo rustig in mijn hoofd wordt dan heb ik ruimte voor de fijne dingen in het leven……..zoals onze vakantie in Dalmatië een prachtige provincie in Kroatië.

Wij streven ernaar om elk jaar een andere vakantie plek te vinden, afhankelijk van het budget de afgelopen jaren kwamen wij op heel veel verschillende leuke plekjes uit. De afgelopen 5 jaar achtereen volgens, Istrië, Oostenrijk, Tsjechië, Italië en deze zomer dus Dalmatië. Wij zijn beide van mening dat het heerlijk is om elk jaar een nieuw plekje te ontdekken, dat is de eerste dagen altijd spannend. Daarbij willen wij als het binnen onze mogelijkheid ligt, Britt en Bo verschillende landen en culturen laten zien. Ik denk dat deze paar weken per jaar, waarin je gericht met zijn vieren op vakantie gaat iets toevoegt in hun leven. Je geeft ze als het ware een mooie doos met herinneringen mee voor later.

Die mooie spijkerbroek die je voor ze koopt, is vergeten op het moment dat hij oud en versleten in de zak van max zit. Een vakantie geeft je altijd onuitwisbare belevenissen mee. Ik weet dit van mijn eigen kinderen, Alissa en Niels. Ik en de vader van mijn kinderen zijn al jaren gescheiden, het contact is prima en er bestaat natuurlijk een verleden met elkaar. De kinderen blijven er namelijk altijd, voor hem en voor mij. Het mooie vind ik dat mijn kinderen altijd terug vallen op onze vakanties. Dan wordt er gezegd……weet je nog Mam? Alissa en Niels zijn nu groot, zij voegen nu hun eigen vakantie herinneringen aan hun lijstjes toe. Britt en Bo, de dochters van Harry die zijn hun lijstje nu met ons gestart. Inmiddels 14 en 15 jaar, bijna 15 en 16, zolang zij zelf willen koester ik deze vakanties met elkaar. Het moment dat zij hun eigen vakantie herinneringen gaan opbouwen komt nu ook wel snel.

Maar Dalmatië dus, hoe kom je tot de keuze om 1621 km te gaan rijden voor twee en een halve week zon? Nou dat is eigenlijk wel een leuk verhaal omdat het bij ons nooit gewoon gaat. Ongeveer een maand nadat wij terug zijn van onze vakantie ga ik al op zoek naar de vakantie van volgende zomer. Dit heeft te maken met de hoge vroegboekkorting maar het is ook een soort tic van mij. Ik heb namelijk moeite om te accepteren dat de vakantie alweer over is en als de volgende vast staat dan heb ik rust. Ik zit gewoon op een avond ergens in Oktober vakanties te vergelijken, Bo heeft dan al gezegd dat zij nog wel een keer naar Kroatië wil omdat de zee daar zo mooi is. Dus het doel is daar, ik vind echt een prachtig resort met een camping erbij, direct aan zee. Deze lag in Dalmatië, vlakbij Split en ook nog in Kroatië. De prijs was naar verhouding laag, dus wat doe je dan……..boeken. Als de bevestiging binnen is vraagt Harry waar in Kroatië gaan wij ook alweer heen? Ik noem de plaats, Sibenik en Harry tikt hem in op google maps. En dan patsboem……….1621 kilometer rijden, ben jij wel helemaal lekker? Ik zeg nog heel voorzichtig…….het was wel een hele mooie aanbieding. Harry geeft aan dit te begrijpen omdat niemand deze afstand wil rijden.

Na de grootste schrik lezen wij ons afzonderlijk in, en dan komt het enthousiasme. De streek blijkt prachtig te zijn, de zee is zo mooi die bestaat alleen in je dromen, al met al we hebben er zin in. En wij komen niet bedrogen uit. De vakantie was heerlijk, het eten goed en het weer fantastisch!

De meiden hebben zich prima vermaakt en genoten met volle teugen. Wij hebben alles aangehoord, het WIFI vangen dat was niet overal op de camping goed maar voor hen heel belangrijk. Het ontstaan van een puist middenin je gezicht terwijl je s’avonds met een groep hebt afgesproken, erger kan niet! Maar boven alles hebben we heel veel lol gehad. Dit passeerde dus even de revue toen ik vanochtend met Spot door de weilanden liep………..

Mijn dag begon dus goed. Jullie horen van mij wanneer ik een keuze heb gemaakt voor de volgende vakantie!

11 Comments

 • Only wanna say that this is extremely helpful, Thanks for taking your time to write this. Alanah Rutherford Keller

  Beantwoorden
 • Pode-se aprender algo novo aqui todos os dias. Eu sou um regular para a maioria desses blogs, mas ainda não sabia sobre um par deles. Pavia Valle Veriee

  Beantwoorden
 • hallo ich den Header von Ihrem Blog lieben, ist es eine persönliche Einrichtung? Lezlie Bartholomeus Gazzo

  Beantwoorden
 • Diese shoulds die beste Sammlung von Website bloggen ich je herausgefunden . Eolanda Web Zinnes

  Beantwoorden
 • Völlig komponiertes Themenmaterial, danke für die selektive Information. Shirline Fergus Esma

  Beantwoorden
 • Een heel leuk verhaal Renske !!

  Beantwoorden
 • Ow Renske wat kun je toch heerlijk schrijven, zeker voor een beelddenker zoals mij is dit een genot. Ik zie dit helemaal in gedachten gebeuren, geweldig gewoon!
  Ik ben heel benieuwd waar jullie volgend jaar naar toe gaan.

  Liefs, Hadassa

  Beantwoorden
 • Mooi geschreven . En heerlijk even rust voor jou . Geniet van deze momenten .

  Beantwoorden

Write a comment