Werk

Boverde Tuinspecialist Voorjaar!

Mijn man heeft zoals velen van jullie wel weten een Hoveniersbedrijf. Inmiddels gaat hij vanaf April alweer zijn vierde jaar in, en geloof mij dit is heel hard werken. Elk jaar in de maand Januari slaat de twijfel toe, gaan we het redden? Komen er wel opdrachten? En al die uitgestelde facturen? Tel daar van afgelopen winter nog wat onvoorziene financiële omstandigheden bij op, ik kan U vertellen het was stress in huize Postema. Harry mijn man, kan hier niet heel goed tegen.

Dan gaat hij aan zichzelf twijfelen, vraagt zich dagelijks meerdere keren per dag af of dit echt wel zo’n goed idee is. Wordt stiller en minder aanspreekbaar. Gelukkig zijn wij eind Januari nog een weekje samen naar Putten geweest. Dat heerlijke plekje op de Veluwe. We hebben gepraat, plannen gemaakt, gebrainstormd en kilometers gelopen. Het was gewoon even een momentje van rust in onze Januari stress.

Eenmaal terug verval je toch weer even in je oude patroon. Niet expres maar het gebeurt gewoon. En dan op het moment dat je het totaal niet verwacht, komt het eerste telefoontje. Je hebt gereageerd op Werkspot en er is iemand die nu net jou eruit heeft gepikt. Daar is hij dan: Jou lang gehoopte klus! Er valt een last van je af. Harry wordt weer rustiger, heeft contact met leveranciers, met klanten en met andere zelfstandige hoveniers. Ook niet geheel onbelangrijk, er staat weer geld op de bankrekening. Alles wat nog openstond wordt betaald, in eerste instantie voor onszelf geen vetpot maar de rust van betaalde rekeningen voelt zoveel fijner.

Dan wordt het half Februari en de beer is los! De ene na de andere aanvraag, offerte hier, ontwerp daar. Dan blijkt alles ook nog door te gaan, ineens zit Harry in een rollercoaster. Waar haal je zo snel veel en vakkundig personeel vandaan? Hoe krijg ik mijn planning rond zodat alles voor elke klant naar verwachting loopt? Maar bovenal, hoe deel ik mijn tijd in zodat ik het ook ga volhouden komende tijd. Dit is een puzzel die Harry in eerste instantie weer even kopzorgen geeft. Maar ineens valt alles op zijn plekje. Natuurlijk het is druk, overdag tuinaanleg, in de avond verkoopgesprekken, offerten maken, tuinen ontwerpen en dan als het even kan ook nog een uurtje op de bank.

Dit jaar is weer anders dan vorig jaar, je merkt elk jaar een stukje groei. De aanvragen komen eerder en vaak via mond tot mond reclame. Harry heeft dit jaar bijna niet achter werk aangebeld, veel minder via Werkspot. En als het via Werkspot gaat bellen klanten hem. Die spanning volg ik natuurlijk op de voet. Ik wordt dan ook blij in deze periode waarin alles ineens weer gaat leven. Grotendeels ben ik blij voor Harry, ik weet wat hij er allemaal voor doet. Dus wordt ik er vrolijk van als ik merk dat de klantwaardering hem zo goed doet.

Gisteren komt Harry naar beneden en geeft aan dat RTL 4 heeft gebeld. Ik vraag voor wat dan? Ja zegt hij ze willen een programma over Hoveniers  maken en of ik daaraan mee wil werken. Ik gelijk enthousiast en blij. Zegt Harry, ik heb gezegd dat ik het niet doe. Ik zeg nog: Niet doe? Dat is toch super goede reclame? Maar nee Harry is bang voor een groei explosie, en als dat gebeurt, hoe houdt jij je bedrijf nog op dit goede niveau? RTL 4 is bij Boverde Tuinspecialist terecht gekomen door zijn goede recensies. Als Harry zijn argumenten aan mij uitlegt begrijp ik hem ook wel.

Harry staat niet graag in de Spotlights, wil gewoon fijn werken met een leuke club mensen om zich heen. Hij wil een mooi bedrijf neerzetten maar dan moet het allemaal nog wel werkbaar blijven. Ook wil hij graag mooie middelgrote tuinen maken, waarin hij contact heeft met zijn klant en alles in goed overleg gaat. Hij heeft ook niet voor niets nog zoveel contact met eerdere klanten. Deze komen terug voor onderhoudt of bevelen Boverde Tuinspecialist aan. Verder wil Harry fijn kunnen leven, zodat zijn harde werken hem persoonlijk iets oplevert. Dat heeft niets te maken met een leven in rijkdom, maar meer met het leven van jou leven op een manier die bij ons past.

Ik ben trots! Hoe Harry Boverde Tuinspecialist is gestart. Werkelijk met helemaal niets, en als je ziet waar wij nu staan dan doen we het goed met elkaar. Maar ergens diep van binnen weet ik dat dit het nog niet is. Het bedrijf gaat groeien, maar pas als Harry daar een goed gevoel bij heeft. Als hij weet dat het kan dan gaat dit zeker gebeuren. Ik denk dat heel veel ondernemers hier goed aan zouden doen. Zorg dat het klopt, volg je plan en maak er iets moois van!

En ondertussen is de moraal van dit verhaal……..Boverde Tuinspecialist voor U tuin. Vakkundigheid, Aandacht en Zorg zijn aan Harry welbesteed.

6 Comments

Write a comment